Hetki luontoa - Vihreää voimaa ja hoivaa

Green Care

Green Care tarkoittaa luonnon hyödyntämistä toiminnassa, jonka on tarkoitus edistää hyvinvointia ja elämänlaatua. Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. 

Luontoavusteiset psykologipalvelut ovat ennaltaehkäiseviä tai hoidollisesti tavoitteellisia. Voimme hyödyntää luonnon elvyttäviä ja voimaannuttavia vaikutuksia tai voimme tietoisesti hyödyntää luontoa ja luontokokemuksia sinulle merkittävien asioiden työstämiseen. Näkökulmana työskentelyssä tällöin on eko- ja ympäristöpsykologia. Lisätietoa psykologipalveluista löydät Hetki hyvinvointia sivulta.

 

Hetki joogaa luontoa ja hyvinvointia on Green Care Finland ry:n yritysjäsen ja sitoutunut noudattamaan yhdistyksen eettisiä ohjeita. Tarjolla olevat luontoavusteiset palvelut ovat ammatillisia, vastuullisia ja tavoitteellisia, joilla on myös tutkimuksen tuki taustalla. 

Lisätietoa Green Caresta tästä.

 

Metsämieli -menetelmä

Luonnossa tehtävien Metsämieli -harjoituksien avulla pääset aistimaan ja havainnoimaan luontoa sekä kuulostelemaan oman kehon ja mielen kuulumisia. Harjoituksen aikana, pääset huomioimaan luonnon myönteisiä vaikutuksia tunteisiin ja ajatuksiisi.
Ohjatuilla Metsämieli -harjoituksilla pääset syventämään esim. itsetuntemustasi, taltuttamaan stressinpoikasen, virkistymään ja lataamaan voimavarojasi.

Lisätietoa Metsämielestä tästä.