Hetki joogaa - liikettä kehomielelle

Ohjaamani joogatunnit ovat rauhallisia ja kiireettömiä. Joogatunnilla sinulla on mahdollisuus hakea yhteyttä kehon ja mielen välille keskittyen liikeharjoitukseen, hengittämiseen ja mielen ankkuroimiseen läsnäolevaan hetkeen. 

Pyrin ohjaamaan suurimman osan tarjolla olevista joogatunneista traumainformoidusti (TSY). Tällöin ohjaan harjoittajia olemaan läsnä tilanteessa ja huomioimaan aktiivisesti oman kehon aistimuksia ja tekemään niiden pohjalta tehtäviin joogaliikkeisiin liittyviä valintoja. Harjoituksen on tarkoitus tukea sinua tekemään kehollesi ja mielellesi sopivia ja turvallisia valintoja tässä hetkessä. 

 

 

Traumainformoitu jooga (TSY)

Traumasensitiivinen jooga (TCTSY Trauma Center Trauma Sensitive Yoga) on kliinisesti tutkittu, joka on alunperin kehitetty kompleksisen trauman ja postraumaattisen stressihäiriön (PTSD) hoitoon. Viitekehyksenä ovat traumatutkimus, neurotiede ja kiintymyssuhdeteoria.

 

Moni meistä on saattanut kokea traumoja tai traumatisoivia ajanjaksoja elämässä, jolloin kokemus on ylittänyt käytettävissä olevat käsittelykeinot. Traumatisoitumisen oireet ovat usein arkista elämää kuormittavia; mm. painajaisia, jännittyneisyyttä, keskittymisvaikeuksia ja takaumia. Trauma jättää jälkensä mieleen ja kehoon. Olo saattaa olla turvaton omassa kehossa.

 

 Traumainformoitu jooga on kehollinen harjoitus traumaoireilusta kärsiville, ollen esimerkiksi psykoterapiaprosessia / keskusteluhoitoa tukeva kehollinen työskentelymuoto. Traumainformoidun joogan avulla pyrimme vahvistamaan taitoja, jotka ovat trauman käsittelemisen kannalta olennaisia. Traumasensitiivinen jooga ei ole, eikä korvaa psykoterapiaa.

Traumainformoidulla joogatunnilla ohjaaja pyrkii rakentamaan joogatunnista turvallisen mahdollisuuden tarkastella omia kehollisia kokemuksia tässä hetkessä. Harjoituksessa saat edetä omaa tahtia, tehden sinulle sopivia valintoja tunnilla ohjattujen joogaliikkeiden osalta. Harjoituksen avulla pyrimme rakentamaan ystävällistä ja myötätuntoista suhdetta omaan kehoon ja mahdollisuutta kokea oma  keho turvallisena. Tämä kokemus saattaa lähteä myös siirtymään joogamatolta edelleen kohtaamiimme arjen haasteisiin. 

 

Traumainformoitu jooga sopii rauhallisen luonteensa vuoksi myös uupuneille, stressaantuneille, ahdistuneille, jännittyneisyydestä ja unettomuudesta kärvisille.

Lisätietoa traumainformoidusta joogasta tästä.

 

Yin-jooga

 

Yin-jooga tunnilla voit huoltaa kehoa ja mieltä lusean minuutin kestoisissa asanoissa. Harjoituksen myötä pääset uppoutumaan kehon ja mielen vointiin tässä hetkessä. 

Harjoituksen vaikutukset kohdistuvat erityisesti sidekudoksiin ja lihaskalvoille. Harjoitus on aina muokattavissa kullekin harjoittajalle sopivaksi, tällöin ohjauksessa korostuu funktionaalinen näkökulma.

Yin-jooga on rentouttava vastalääke hektiseen elämään, stressiin ja nykyaikaa leimaavaan suorituskeskeisyyteen.